Alibi Tom – Scrapbook

Alibi Tom - ScrapbookHet Zweedse Alibi Tom (voorheen Out of Clouds) is deze maand on tour in Nederland. Dat doen ze samen met LPG en aangezien iedereen natuurlijk LPG gaat kijken, is het wel zo handig om te weten dat ze ook een leuk voorprogramma hebben. Ik ben tenminste zo iemand die altijd wil weten wie er in het voorprogramma zit. Een voorprogramma kan best wel eens bepalend zijn voor de sfeer van de avond. Afgelopen mei hadden hadden de programmeurs van Doornroosje in het voorprogramma van The Blood Red Shoes het relaxte Appie Kim gezet, geen slechte band, maar totaal misplaatst naast het energieke Blood Red Shoes. Het publiek stond daardoor een beetje verveeld in de zaal en was totaal niet warmgedraaid voor de hoofdact. Zo’n lauwe douche hoef je bij Alibi Tom niet te verwachten. (Kan iemand me overigens vertellen waar de naam Alibi Tom vandaan komt? Ik kan het nergens terug vinden.) De band doet me sterk denken aan Radiohead in de tijd van Pablo Honey en The Strokes. Vooral de stem van zanger Joel is daar debet aan, hij is Thom Yorke en Julian Casablancas (zanger van The Strokes) ineen. Daardoor krijg je toch een prettig eindresultaat, het dromerige van Radiohead en het energieke van The Strokes tesamen in Alibi Tom.


mij=Leon Music & Arts / Import

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top