Arsenal – Lotuk

Arsenal - LotukEen van de meest ondergewaardeerde zangers ever is Shawn Smith. Slechts een handjevol mensen is bekend met zijn gouden soulvolle stem die hij liet schitteren in Brad, Satchel, Pigeonhed en op zijn soloplaten. Ik vind het een klein wonder dat de twee Belgen van Arsenal juist aan hem dachten toen ze een mannelijke soulvolle stem nodig hadden voor het titelnummer van hun nieuwe plaat Lotuk. Ondanks dat ik het een fraai nummer vind, vind ik het wel jammer dat ze dan Smith’s stem een beetje vervormd hebben. Dat was wat mij betreft niet nodig geweest. Gelukkig compenseert de lekkere groove van het nummer dat wel. Naast Smith komen er nog twee ouwe helden buurten op Lotuk. Zo zingt John Garcia (ooit Kyuss, nu Hermano) mee en Hüsker Dü’s Grant Hart doet hetzelfde. De eerste herken ik bijna niet in “Not A Man” en “Diggin A Hole”. Aan het totaalgeluid van Arsenal verandert het invliegen van al die stemmen overigens weinig, dat sluit naadloos aan op het geluid dat ze eerder op Outsides lieten horen. Al verrast “Turn Me Loose” door de opvliegende raps van Mike Ladds me toch nog enigszins. Verder blijft Lotuk zoals de voetbalclub Arsenal zelf: veel invloeden vanuit alle windrichtingen, samensmelten tot een groter, superieur geheel. Het enige jammere is voor de band dat ze op het podium meer dan waarschijnlijk nooit in de ideale opstelling zullen spelen, al heeft Arsenal in het verleden wel bewezen dat ze ook zonder die gasten op het podium fier overeind kunnen blijven.


mij=Play Out! / PIAS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top