Alias – Resurgam

Alias - ResurgamDe (meeste) jongens op het Anticon-label begonnen ooit als rappers, wie weet omdat ze dat stoerder vonden tegenover hun vrienden. Niemand begint met muziek maken om computerprogrammeur te worden, toch? Dat is geen rocksterdroom. Inmiddels zijn ze echter stuk voor stuk langzaam opgeschoven richting elektronische dan wel traditionele muziek en heeft Brendon Whitney zelfs de mic neergelegd, ten faveure van muis en synthesizers. Zijn rap-roots klinken nog het meest door in het crunky voorstellingsrondje “New To A Few”, waar zijn alias wordt gespeld. Meteen daarna wordt de sfeer al zachter, de beats bangen niet, maar doen ingewikkeld. De lijm tussen deze inventieve bouwstenen wordt gevormd door zweverige synthesizers, een combinatie die al snel aan Boards of Canada doet denken. Zelfs de korte tussenstukken die Boards veelvuldig gebruikt zijn aanwezig. Bij Alias ontbreekt meestal wel een melodie die er echt uitspringt, maar op zijn eigen niveau doet hij prima mee. “Death Watch” en “Autumnal Ego” zijn zeker wat voor Campfire Headphase-liefhebbers. Misschien mag hij net als labelmaatje Odd Nosdam nog wel ‘ns een remix van de grote meesters maken. De ster van ‘t Anticon-collectief doet (natuurlijk?) ook mee. Yoni Wolf van Why? bracht eerder dit jaar al ‘t uitstekende Alopecia uit en neemt hier vijfenzeventig procent van “Well Water Black” voor zijn rekening, waaronder de vocalen. Had dus ook best op zijn eigen album gepast, al zorgt Alias voor net iets meer punch.


mij=Anticon / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top