Artas – The Healing

Artas - The HealingBehalve een plaats in de Amerikaanse staat South Dakota en een kleine gemeente in het Franse departement Isère is Artas een luidruchtige metalband uit het land van besneeuwde Alpentoppen en frivole jodelmeisjes. Van blondgelokte Heidi’s is op The Healing evenwel geen sprake. Wel wordt een portie heftige thrashmetal geserveerd met death metal- en metalcore uitstapjes. Dubbele bassdrums zijn schering en inslag, de zang van brulboei Hannes is rauw en agressief en wordt afwisselend in het Engels, Spaans en Duits ingezet. De band, oorspronkelijk opererend onder de naam Staub&Schatten, bestaat uit een horde jonge honden die liefkozend naar zichzelf verwijzen als The Five Warriors. Met The Healing ondergaan zij hun vuurdoop in de boze wereld van de zware muziek. Door het ongebreidelde enthousiasme waarmee het schijfje werd ingespeeld en de megavette productie van Jacob Hansen kun je er nochtans absoluut niet aan afhoren dat het hier een debuut betreft. De dertien nummers laten zich beluisteren als het geluid van een ontspoorde trein die op nietsontziende wijze door de huiskamer raast, een spoor van vernieling achterlatend. De muziek is waarlijk bruut en kan nog het best vergeleken worden met bands als Soilwork en Caliban. Minpunt is wel dat er te weinig afwisseling is, waardoor de nummers nogal op elkaar lijken en de aandacht halverwege enigszins begint te verslappen. Vermeldenswaardig is voorts nog de bewerking van Coolio‘s rapklassieker “Gangsta’s Paradise” die voorzien van een zwaar metalen jasje zowaar voor het eerst om aan te horen is.


mij=Napalm / Hardlife / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top