Brian Eno & David Byrne – Everything That Happens Will Happen Today

brian_eno_and_david_byrne-everything_that_happens_will_happen_today.jpgDe manier van promotie van Everything That Happens Will Happen Today is best briljant. Brian Eno (60) en David Byrne (56) begrijpen hoe het internet werkt. Ze bieden hun album eerst via een soort luisterpaal aan ter beluistering. Als je de mp3’s wilt dan kun je ze voor een vriendelijk bedrag downloaden. Als je wat meer betaalt dan krijg je voorlopig de mp3’s en eind november een fysiek exemplaar. Bovendien is er een speciale editie met extra’s (wel tegen een wat minder vriendelijke prijs.) Eno begon zijn carrière als toetsenkunstenaar op de eerste twee prachtige platen van Roxy Music. David Byrne begon zijn muziekloopbaan bij de Talking Heads. Al eerder vonden ze elkaar in 1981 op het experimentele My Life In The Bust Of Ghosts. Everything That Happens Will Happen Today is echter weinig experimenteel. Beide heren willen graag laten horen waar ze goed in zijn. Byrne zingt zijn eigen teksten met deskundigheid: hij zoekt de grenzen van zijn stem op. Eno is in staat om in zijn eentje de muziek in elkaar te zetten. Ik denk dat menig band hier jaloers op zou zijn. Ik moet bij dit album erg denken aan de liedjes van Tom Petty zo rond de “Into The Great Wide Open”-tijd. Maar ook de kwaliteiten van de producer Eno moeten niet onderschat worden. Luister maar eens naar “Strange Overtones ” waar te horen is dat Brian Eno veel invloed had op het geluid van U2‘s Zooropa. Of op de laatste van Coldplay, waar Eno ook achter de knoppen zat.


mij=www.everythingthathappens.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top