Buckcherry – Black Butterfly

Buckcherry - Black ButterflyBuckcherry is “the Natural Successor To Aerosmith and Mötley Crüe”, volgens de bio. Nou kun je je afvragen of die al aan opvolgers toe zijn. Aerosmith brengt nog voornamelijk verzamelaars uit, maar zet live nog steeds waanzinnige shows neer, Mötley Crüe heeft net een puike comeback achter de rug. Maar nog afgezien daarvan: beide bands zijn op hun best als ze bruisen van energie. En dat is nu net wat vooral ontbreekt op dit album van Buckcherry. Het is hitparadepoprock, niets meer en niets minder. In dat genre is het best aardig gedaan, maar het is veelzeggend dat de energie pas om de hoek komt kijken in de op een na laatste song, “Imminent Bail Out”. Tot dan lijkt met name de brave productie uitsluitend op hitparades levende bakvissen op het oog te hebben. “Imminent Bail Out” is dan wel een heerlijk nummer, maar je vraagt je af waarom ze niet vaker zo tekeer gaan. Het is waar, de betere poprockmomenten doen nog wel eens denken aan de Stone Temple Pilots (“Cream”). Teveel van de songs zijn echter van het oor-in-oor-uit-type en daarmee is dit Buckcherry veel geschreeuw en weinig wol. Hoewel, wás het maar wat meer geschreeuw, dan was er tenminste wat meer energie.


mij=Eleven Seven / Bertus

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top