Earthbend – Harmonia

Earthbend - Harmonia‘Een doodsaai stemgeluid’, zo omschreef collega Marty de stem van Earthbend‘s André Kunzel ten tijde van Young Man Afraid. We zijn ruim anderhalf jaar verder en de goede man is zowaar wat beter gaan zingen. Luister maar eens naar de tenenkrommende zang, inclusief Duits accent, op “Hula Roadsong” van Young Man Afraid en naar de nummers op Harmonia. Goed gedaan jochie! Laten we echter vooral niet te vroeg juichen. Dit nieuwe werkje kent namelijk een ander euvel: een gebrek aan goede nummers. En dat is toch vrij essentieel voor een band. Misschien komt het ook wel door de nog altijd vlakke en, toch wel erg Duitse, stem van de zanger, maar ook de rest van de band helpt niet echt. Aan de hoes te zien moet Harmonia een soort westerngevoel uitstralen. Westerns zijn spannend, de plaat niet. Neem de titelsong: duurt bijna tien minuten en er gebeurt letterlijk niets in! Earthbend wil de Duitse Editors zijn net stukken Queens of the Stone Age. Maar de gitaarriffs zijn volkomen oninteressant en niet inventief genoeg. ‘1000 Yard Stare’ is een hoogtepunt, maar als de band dan weer zeven minuten uittrekt voor het langdradige en nietszeggende ‘Bones’ kan ik een zucht niet onderdrukken. Marty heeft nog steeds gelijk: Earthbend is een gemiddeld bandje. En André Kunzel nog steeds geen Tom Smith.


mij=Rookie / Cargo / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top