Hautekiet en De Leeuw – Waar

hautekiet_en_de_leeuw-waar.jpgWaar laat een volwassen duo horen. Het klinkt als een lullige opmerking, alsof het jeugdige vuur verdwenen is en plaats heeft moeten maken voor een al te braaf geluid, ontworpen voor de ouder wordende muziekliefhebber en de theaterbezoeker-met-abonnement. Maar dat bedoel ik niet. Vuur, elan en jongensachtig enthousiasme klinken wel degelijk door in de twaalf tracks die Jan Hautekiet en Rick de Leeuw opgenomen hebben. De liedjes klinken weliswaar alsof ze bij een theatervoorstelling horen, maar dat is in dit geval geen probleem. Een bijna croonende Rick de Leeuw lijkt erg veel op een heftig rockende Rick de Leeuw. De begeleiding is het enige verschil. Van de voortrazende, maar van lieverlee ook steeds netter wordende rock ‘n’ roll van de Tröckener Kecks naar de slim gearrangeerde muziek van Hautekiet, waar Rick de Leeuw zijn nog even pregnante voordracht en teksten op kwijt kan – het is het charisma van de zanger die het geheel draagt. En dat doet hij met verve. Of het nu gaat om de cover van Lou Reed’s “Caroline Says”, vertaald als “Karolien Zegt”, of de rocker “Dit Is Jouw Leven”. Ouder worden met hetzelfde vuur, heet het dan.


mij=Eigen beheer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top