Sin7Sins – Promo 2008

Sin7Sins-Promo 2008Toen enkele jaren geleden de gothic formatie Infinite Dawn als gevolg van interne strubbelingen ter ziele ging, besloten gitarist Paul Verbeek en zangeres Lotus van den Wijngaard niet bij de pakken neer te gaan zitten. Met hernieuwd elan werd Project Prometheus uit de grond gestampt en werd middels de demo Suicide For Sale in 2006 een viertal nummers op de mensheid los gelaten, diep geworteld in duistere gotiek en loodzware metalen klanken met een hang naar industrial. Meest opvallend was de enerzijds engelachtige en anderzijds getormenteerde zang van Lotus die bij vlagen over kwam als een kruising tussen Toyah Willcox en Anneke van Giersbergen. Van een vergelijking met laatstgenoemde is op Promo 2008 overigens geen sprake meer. Toyah daarentegen steekt regelmatig haar getoupeerde kapsel om de hoek. Ten tijde van de release van Promo 2008 bleek het aanvankelijk als project opgezette Project Prometheus met toevoeging van enkele leden uitgegroeid te zijn tot een heuse band met als doelstelling de leemte te vullen tussen gothic en metal. Een mooie gelegenheid derhalve de naam te wijzigen in Sin7Sins en het roer om te gooien in de richting van een toegankelijker geluid, hetgeen met name tot uiting komt in het nummer “Crossroad 666”. Paradise Lost-achtige tonen meten zich hier nauwgezet als een metronoom met overstuurde waveriedeltjes en zorgen voor een sensuele streling van de buisjes van Eustachius. Dat heer Paul zich daarbij geregeld als een eigentijdse versie van George Oosthoek (Orphanage) ontpopt met gemene grunts mag de pret geenszins drukken. Sterker nog, het verhoogt de amusementswaarde aanzienlijk en brengt een mooie wisselwerking tot stand met de vocalen van zijn vrouwelijke tegenhanger Lotus.


mij=Eigen Beheer

2 Comments

  1. Sander v/d Veen

    Armoe? Niet echt opbouwende kritiek.
    Ik heb sin7sin live gezien en ze zijn alles behalve 13 in een dozijn!
    Sterker nog ze zijn echt goed en absoluut anders dan die saaie gothic bandjes van tegenwoordig!
    En betreft dat accent, heb je Tarja wel eens horen zingen? En die is er toch ERG beroemd mee geworden 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top