Skipper – Architecture And Design

skipper-architecture_and_design.jpgHet doel waarvoor ik een vrije dag genomen had viel door toedoen van een ander – ‘nog bedankt by the way’ – weg. Vrouwlief was ook het huis uitgevlucht en wat gaat het mannetje dan doen: opruimen. Het was namelijk langzaam een zooi aan het worden op onze pc- annex studeer- annex cd- en boekenopslagkamer. Herordenen, een kast bijplaatsen en het een en ander weggooien en het ziet er inmiddels weer spic en span uit. Ondertussen draai ik Architecture And Design van Skipper. Of je die band moet kennen? Nee hoor, Skipper is betrekkelijk nieuw aan het Nederlandse bandjesfront. Al stond er hier wel een stukje over de eerder dit jaar verschenen ep. ‘Bandje’ is op deze cd trouwens wel een groot woord, want eigenlijk is Skipper als cd een project van Mike Schepers. En of je die moet kennen? Als je ooit van Mashed Potatoes hebt gehoord misschien wel, want daar speelde hij ooit gitaar in. Op Architecture And Design is Schepers eens door de muzikale geschiedenis gegaan en is hij de albums van The Beach Boys (rond Pet Sounds) en The Beatles (rond Sgt. Pepper’s) lekker gaan herordenen. De cd is een bonte verzameling samples die met toevoeging van zijn eigen muziek die door allerlei effectapparatuur werd gehaald een boeiend eindresultaat heeft opgeleverd. Achter de knoppen zat mijn grote producerheld Corno Zwetsloot. Ook nu zorgt hij weer voor een kek geluid. Het is overigens niet echt een sixtiesalbum geworden, want ook liefhebbers van Animal Collective, Mercury Rev en The Flaming Lips zouden hier wel eens door geboeid kunnen worden. Nu Schepers zijn muziekkamer heeft opgeruimd, volgens eigen zeggen na drie jaar werken, kunnen zijn muzikale ideeën verhuizen naar het podium. Ik ben benieuwd hoe Schepers deze klus met band weet te klaren.


mij=Subroutine / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top