The Donkeys – Living on the Other Side

The Donkeys - Living on the Other SideWat mij betreft is de Amerikaanse westkust helemaal niet het relaxte, zonnige, met mooie en gezonde mensen bevolkte gebied waar het vaak voor gehouden wordt. Zoals veel te vaak heeft de toeristenindustrie dat beeld geschapen en in stand gehouden. Hulp heeft ze daarbij – wellicht onbewust – gehad van de muziekgeschiedenis. Want als we denken aan bandjes met een Westcoast-geluid, dan doemt voor ons geestesoog de Ventura Highway op, een motel aan het strand en een altijd schijnende zon, afgewisseld met uitstapjes in de prachtige woestijn. De werkelijkheid is uiteraard anders. San Francisco is grotendeels gevuld met drop-outs, de woestijn is afschuwelijk heet, boven Los Angeles hangt altijd smog en op Ventura Highway staat een eindeloze file. Maar bij het luisteren naar Living on the Other Side van The Donkeys verdwijnt die werkelijkheid om plaats te maken voor een Californië zonder Schwarzenegger, Hummers, veel te bruine en veel te rijke patsers in cabriolets en bonkende house. Er voor in de plaats klinken Crosby, Stills & Nash, de Stones ten tijde van Exile on Main Street en The Eagles toen ze nog niet ten prooi waren gevallen aan de coke. Het enige waaruit zou kunnen blijken dat The Donkeys (overigens afkomstig uit San Diego, Californië) ook donders goed doorhebben dat hun Westcoast rock een sprookje verkoopt is de fijne melancholische sfeer die over deze elf tracks ligt.


mij=Dead Oceans / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top