TV On The Radio – Dear Science

TV On The Radio - Dear ScienceDe allereerste recensie die ik ooit schreef voor File Under was die van TV On The Radio‘s Desperate Youth, Blood Thirsty Babes. Dat jaar was het album uiteindelijk zelfs de nummer een in mijn jaarlijstje. Bij opvolger Return To Cookie Mountain was dat heel anders. Het was geen slechte plaat, maar om de een of andere reden deed hij me niet zoveel. Alsof de duurdere studio wat van de frisheid afgehaald had. Bij Dear Science was ik derhalve benieuwd, maar ook enigszins bevreesd voor wat ik zou gaan horen. Een paar draaibeurten verder kan ik zeggen dat TV On The Radio nog steeds dezelfde fraaie mix van funk, soul, rock, electro en hiphop ten gehore brengt en dat ik deze keer wel weer gaandeweg meegetrokken werd in de hypnotische ritmes en tegendraadse zanglijnen in midtempo en toch eigenaardig vrolijke songs. Ik blijf er bij dat de heren danig schatplichtig zijn aan Geggy Tah (met Greg Kurstin, nu in The Bird And The Bee), maar doordat ze wat meer analoge instrumentatie gebruiken op plaatsen waar Geggy Tah nog een extra synthesizer zou inzetten is dat niet storend. Integendeel, TV On The Radio biedt een eigen(wijs) geluid waar tal van bands alleen maar van kunnen dromen. Als ze dat ook nog eens in een samenhangende collectie songs kunnen gieten zoals hier, past slechts een eerbiedige buiging. Of een vrolijk dansje, zo u wenst.


mij=4AD / V2

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top