Absentee – Victory Shorts

absentee-victory_shorts.jpgAls iemand als Dan Michaelson niet in een bandje zou zingen dan verdiende hij gevangenisstraf. Zo, dat is eruit. Michaelson heeft namelijk een prachtige baritonstem waar ik graag over zou beschikken. Denk aan de stem van Brad Roberts (Crash Test Dummies) of Kevin Ayers (The Soft Machine en solo). Michelson zingt echter wel, en wel in het Britse Absentee. Gelukkig maar voor hem. De band debuteerde in 2006 met Schmotime, een album dat hier en ook elders in de pers goed gewaardeerd werd. Gelukkig maar voor de band. Helaas bleef het succes bij het publiek achter en Victory Shorts is ruim twee jaar na het debuut een nieuwe poging om dit te bereiken. Er worden echter weinig nieuwe middelen ingezet, Absentee gaat door waar het de vorige keer gebleven is. Al valt mij op dat het gemiddelde tempo omlaag gegaan is. Dat is jammer voor mij, want ik vind juist als er meer pit in de liedjes komt de band op zijn best. Luister maar eens naar de single “Boy, did she teach you nothing?”. Daar zit wel tempo in. Toch is er genoeg te genieten, bijvoorbeeld in “They Do It These Days” waar het nummer inclusief toeters mij sterk aan Ayers doet denken. Na de nodige draaibeurten blijkt Victory Shorts wederom een verslavend plaatje en hoop ik voor ze dat het succes er nu wel komt. Op de een of andere manier heb ik het gevoel dat het anders wel eens afgelopen kon zijn met Absentee.


mij=Cooperative Music / V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top