Boston Spaceships – Brown Submarine

Boston_Spaceships-Brown_Submarine.jpgIn de hoogstpersoonlijke wereld van Robert Pollard is er niks geks aan een bruine onderzeeër, dus we zullen maar niets achter de bizarre titel van deze plaat zoeken. Boston Spaceships is gewoon het nieuwste project in de oneindige reeks die de hardest working man in rock ‘n’ roll al op zijn palmares heeft. Wat is er zo bijzonder aan deze plaat dat het niet ‘gewoon’ een vervolg is op bijvoorbeeld Robert Pollard is Off to Business? Het zal toch niet zo zijn dat hij zich zo nodig aan zijn eigen belofte, dat die plaat de enige is dit jaar die onder de naam Robert Pollard gaat verschijnen, wil houden? Laten we het er maar op houden dat hij zichzelf opnieuw probeert uit te vinden of simpelweg een nieuw bandje begint. Feit is dat Brown Submarine één van de meest geslaagde Pollard-platen van de afgelopen jaren is geworden. De liedjes zijn merendeel weer lekker kort: punt gemaakt, stoppen met spelen. Het sfeertje is er een van powerpop, altijd al één van zijn grote liefdes. Dat betekent mooie, catchy melodieën, de pathos tongue-in-cheek en het vakmanschap hoog in het vaandel gehouden. Veertien tracks telt Brown Submarine en er zitten meer pareltjes tussen dan ik durfde te verwachten. ‘Robert Pollard Is Back In Business’ zou dan ook een betere titel zijn.


mij=Guided by Voices, Inc. / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top