Butsenzeller – Natt

Butsenzeller - NattVroeg of laat wil iedereen een plaatje maken. Zelfs drummers. Butsenzeller is een veertigjarige Antwerpenaar die begon in punkbands en later in de rijke Vlaamse scene onderdak vond bij onder andere Daau en Kapitein Winokio. Ook werkte hij nog met Ford’s Imaginary Inferno, uit de Nederlands grensstreek. Met psychedelische sixtiespop heeft zijn solo-project helaas echter weinig van doen. Op Natt bedient onze man voornamelijk computers, waar hij lichtindustriële electropop uithaalt. Niet echt slecht, maar ook niet van dien aard dat de haren er recht overeind van gaan staan. Nauwelijks boeiende ritmes en melodieus ook niet al te origineel. Gelukkig is er dan nog zijn adresboek met vrienden. Dieter Sermeus (van The Go Find) haalt het beste in Butsenzeller boven in ‘t mooie spooky folktronic-liedje “No Reason”. Simon Lenski (Daau) helpt ‘n handje in slotnummer “Pure Bliss”. Een buitenaards strijkorkest in een bruin café op Mars. In een hoekje zingt een verlopen muze en barman Butsenzeller bromt op z’n Mark Lanegans mee. Het meest intieme en unieke nummer heet “Definiton of Recognition”. Wat glitches en gebliep, waarover Butsenzeller in zijn uppie wat op een galmende gitaar tokkelt, tot het openbarst in een kortstondig ritme. Dissonant en toch lekker. Natt is de eerste release op het net opgerichte Utrechtse label Wharf. Eigenzinnige jongens, want het album verschijnt, lekker obscuur, op vinyl. Het lijkt me een goed huwelijk.


mij=Wharf!

10 Comments

 1. marcel

  Vroeg of laat wil iedereen een recensie schrijven, zelfs ludo ! Die blijkbaar toch meer een voorkeur blijkt te hebben voor psychedelische sixtiespop. Dan moet hij zich aan dit eclectische album niet wagen natuurlijk.

 2. Ludo

  “Vroeg of laat wil iedereen een recensie schrijven, zelfs ludo !”
  haha! goeie 🙂
  ik heb wel een voorkeur voor die psychedelische beachboy-esque gitaarpop ten opzichte van dit ja, maar dit wil niet zeggen dat ik ALLEEN daar wat over mag zeggen, vanzelfsprekend.

 3. Adje Cantato

  Komt eraan Ludo!
  Overige geïnteresseerden kunnen mailen naar
  cantato (adje) live (punt) nl
  voor een exemplaar van deze wonderschone schijf met speciale Fileunder korting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top