The Gutter Twins – Adorata

The Gutter Twins - AdorataProductief stelletje die Gutter Twins. Na de release van debuut Saturnalia eerder dit jaar zijn ze eigenlijk non-stop aan het toeren geweest en nu is er ook nog exclusief via iTunes een nieuwe EP uitgebracht met zes covers en twee nieuwe nummers. Mark Lanegan en vooral Greg Dulli coveren al jaren nummers van artiesten die ze bewonderen. Zo bracht Dulli in 2004 met zijn Twilight Singers nog She Loves You uit, een plaat met uitsluitend covers van artiesten als Fleetwood Mac, Mary J. Blige en Björk. Op Adorata staan behoorlijk vrije interpretaties van nummers van Vetiver, José Gonzales, Primal Scream, Eleven en Scott Walker. Het opvallende is dat het spelplezier duidelijk van de nummers spat waardoor het geheel wat minder zwaar, somber en onheilspellend klinkt als Saturnalia. Mark Lanegan klinkt op “Duchess” van Scott Walker zelfs bijna vrolijk en laat horen dat hij behalve heel laag kan brommen ook gewoon heel erg goed kan zingen. Ook Dulli gaat weer lekker ouderwets Afghan Whigsiaans tekeer, zoals op Primal Scream’s “Deep Hit of Morning Sun” en José Gonzales’ “Down the Line”. Een deel van de opbrengst van Adorata is bestemd is voor het Natasha Shneider Memorial Fund. Shneider, zangeres van Eleven en voormalig toetseniste bij Queens of the Stone Age, overleed deze zomer aan kanker. Voor nog geen euro per nummer is dit bijzondere eerbetoon aan haar te downloaden in een iTunes Store bij jou in de buurt.


mij=Rough Trade / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top