HSSLHFF – Love = The Drug

HSSLHFF - Love = The DrugAlles aan HSSLHFF (ofwel the band formerly known as Hasselhoff) ademt de jaren tachtig: de naam van de band (als verwijzing naar David Hasselhoff van Knight Rider), de titel van hun cd (Love = The Drug, ook de titel van een nummer van Roxy Music) en ten slotte natuurlijk de muziek zelf. Toch is HSSLHFF zich wel degelijk bewust van de hedendaagse indie-scene. Als voorprogramma van Maxïmo Park lieten ze al zien en horen een prima mopje moderne wave te kunnen spelen, en in recensies zijn de verwijzingen naar Infadels niet van de lucht. Vergeet overigens vooral ook The Killers niet, zowel qua stem als qua riffs (luister maar eens naar “Vicious Delicious”). Opener “Coconut” is een geweldige eerste single, met een gitaarriff die je niet snel vergeet. Met “Wake Up The Bad Boys” herleeft dan daadwerkelijk de wat commerciëlere wave van de jaren ’80 (denk oude U2, oude Simple Minds). Na Kane en Anouk is er dan nu een band uit Den Haag die misschien de wat “alternatievere” muziekliefhebber wel kan aanspreken. Minpuntje: de uitspraak van het Engels zou wel wat beter mogen. Pluspuntje is dat deze plaat te koop is voor slechts vijf euro. Geen geld voor een redelijk avontuurlijke en originele rockplaat van eigen bodem.


mij=Spin Me Round / Eigen Beheer

7 Comments

  1. Struik

    Jaja ze hadden van mij wel wat langer mogen blijven bestaan. Had goede verhalen over ze gehoord (vooral live) Heb ze zelf ook 1 keer gezien en vond het best leuk..
    Ik vind het een vreemde keuze maar ja… met zo min mogelijk inspanning het meeste bereiken wie wil dat niet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top