Lonely Ghosts – Don't Get Lost Or Hurt

Lonely Ghosts - Don't Get Lost Or HurtVolgens de ongeschreven regels behoort een album meer dan vier nummers of 25 minuten te tellen. Mocht je onder dit minimum zitten, dan wordt een release doorgaans afgedaan als een EP of mini-album. Hoewel de band Lonely Ghosts nét de 25 minuten haalt, wordt Don’t Get Lost Or Hurt bestempeld als een mini-album. Wellicht omdat Tom Denney even in tijdnood zat, terwijl zijn nevenband Help She Can’t Swim recentelijk is opgeheven. Maar ook omdat dit solowerkje dient als een kleine kennismaking, want volgend jaar kunnen we genieten van een volledig album. Dat is maar goed ook, want dit smaakt naar beter en meer. Denney’s eenmansproject Lonely Ghosts is een frisse toevoeging aan de uitgemolken indie/new wave-scene. De Engelsman zoekt alle hoeken in het genre op en hij weet ook daadwerkelijk iets toe te voegen. De acht nummers zijn lekker gevarieerd en zo blijken ook zijn liveshows: van schreeuwerig met een live-band tot rustig achter een piano met synthpopnummers. Goed nieuws dat door het uiteenvallen van Help She Can’t Swim iets nieuws is geboren, nog beter nieuws is dat dit erg goed bevalt.


mij=Oib / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top