Scouting for Girls – Scouting for Girls

Scouting for Girls - Scouting for GirlsYouTube en MySpace hebben al heel wat beginnende artiesten bekendheid en roem gebracht. Denk alleen al aan de Nederlandse Esmée Denters, die door haar zelfgemaakte filmpjes uiteindelijk zelfs op de bank bij Oprah Winfrey belandde. Ook de Britse band Scouting for Girls vergaarde eerst een heleboel fans via hun MySpace-pagina voor ze uiteindelijk begin vorig jaar getekend werden door Sony. Maar waarom eigenlijk? Wat ik hoor, is een overdreven vrolijke band, die vooral uptempo popliedjes speelt met lichtelijk infantiele teksten (‘I love the way she makes me drool, I think that she is beautifool’, een tekstflard uit “She’s So Lovely”) en opvallend weinig inhoud. En vrolijke bands uit het Verenigd Koninkrijk hebben we inmiddels wel genoeg. Denk aan The Kooks, Kaiser Chiefs en The Fratellis. Alleen zijn die stuk voor stuk beter in wat ze doen. “Elvis Ain’t Dead” is een aardige single, maar verder houdt het allemaal niet over en klinkt het bij vlagen als een hele slechte Ben Folds Five rip-off. Nu weet ik ook meteen weer waarom deze cd wat langer is blijven liggen voor ik er ook maar iets zinnigs over kon zeggen. Ik had al een kl*tedag, en met deze cd is het er helaas niet beter op geworden.


mij=Sony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top