Kaiser Chiefs – Off With Their Heads

Kaiser Chiefs - Off With Their HeadsHet lijkt bijna een trend te worden, bands die slechts een derde van de capaciteit van een cd vullen met hun muziek. Eerder dit jaar verschenen al albums van R.E.M. en Beck die maar net boven de dertig minuten uitkwamen en nu is er de nieuwe van de Kaiser Chiefs: elf liedjes in net iets over een half uur. Nou hoeft dit natuurlijk geen enkel probleem te zijn als de dertig minuten allemaal de moeite waard zijn. En bij Off With Their Heads van de Kaiser Chiefs is dit absoluut het geval. Zoals te verwachten zijn er weer genoeg catchy meezingers en meespringers, zoals de single “Never Miss a Beat”, maar meer dan op voorganger Yours Truly, Angry Mob durven de Kaiser Chiefs op het nieuwe album te experimenteren. Gelukkig heeft producer Mark Ronson het geheel niet te gladjes gemaakt. Het Blur-achtige “Always Happens Like That” had met de gastvocalen van Lily Allen mierzoet kunnen worden maar Allen is nauwelijks te horen en wordt eigenlijk volledig overstemd door Ricky Wilson. Dit geldt overigens niet voor ene Sway die op “Half the Truth” fijn een potje komt meerappen. Volgens de band was dit niet van tevoren zo gepland maar was de rapper toevallig in de studio op zoek naar producer Ronson. Hij mocht meteen aanschuiven bij de opnames. Tekenend voor een band die zich niet laat afleiden door het enorme succes van de afgelopen jaren en nog niets aan spontaniteit heeft ingeboet. Erg springerig. Erg Brits. Erg lekker.


mij=Polydor / Universal

6 Comments

  1. Alexander

    Ik mis juist het aantal meespring nummers. Ik heb het album al een paar keer geluisterd en vind de nummers leuk, maar ik mis die echte Kaiser Chiefs knallers. Never miss a beat is wel wat, maar meer zoals Heat dies down, angry mob en everything is avarage nowadays had ik wel verwacht.

  2. Blink

    Misschien spring je wat hoger en sneller dan ik Alexander, maar voor mij valt meer dan de helft van het album toch wel in de categorie “springerig” :-).
    Uitzonderingen zijn natuurlijk het rustige Tomato in the Rain, Remember You’re a Girl en Always Happens Like That.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top