Rock 'n' Roll Highschool 2

Rock 'n' Roll  Highschool 2Je moet maar lef hebben: de tijdschriftenbranche ligt op z’n gat (als je blad geen Linda heet, tenminste) en de bestaande poptijdschriften delen mee in de malaise, zijn ernstig op hun retour of hebben hun bestaansrecht volledig afgestaan aan het internet. En dan toch met een tijdschrift over muziek te komen dat je neerlegt om gratis mee te laten nemen. Ruim 300 pagina’s dik ook nog. Maar het ‘gratis glossy’ Sex Drugs & Rock ‘n’ Roll Highschool heeft zijn tweede aflevering. Wat het makkelijker maakt is uiteraard dat ze er een jaar over hebben kunnen doen. Nummer één verscheen vorig najaar, dit nummer kun je nu in je plaatselijke popzaal afhalen. En die plek, daar lijkt het de makers om te doen. Want het is geen muziektijdschrift in de klassieke zin des woords, vol cd-recensies, interviews met muzikanten en nieuwtjes. Dat gebied is al volledig afgegrazen. Wel is het een vakblad voor collega’s en would be-collega’s in het wereldje van popzalen, platenmaatschappijen, labeltjes en promotors. De geïnterviewden zijn dan ook managers, pluggers, producers en anderen die de achterkant van het muziekwereldje bevolken. Sex Drugs & Rock ‘n’ Roll Highschool probeert een all areas polsbandje te zijn en je mee te willen nemen achter het podium. Backstage. Zelfs de maar matig in dit soort bijzaken geïnteresseerden – heeft er een avondje lol aan . Al is het maar omdat het gratis is. En 300 pagina’s bevat. Makers met lef.


mij=Rock 'n' Roll Highschool

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top