Morgan Geist – Double Night Time

Morgan Geist - Double Night TimeKent u White Town nog, de producer die in 1997 een grote hit had met “Your Woman”? Gaat bij de naam Soviet een belletje rinkelen? En kent u Junior Boys, het geweldige duo uit Canada dat melodische synthpoppareltjes produceert? Wel, het nieuwe album van de Amerikaan Morgan Geist bungelt muzikaal ergens tussen White Town, Soviet en Junior Boys in: droog, elektronisch, licht, koel en leeg zijn de handelsmerken van de producer. Het is niet raar dat Geists nieuwe synthpop-cd juist raakvlakken vertoont met het werk van Junior Boys, daar Junior Boys-zanger Jeremy Greenspan bij enkele nummers de zang voor zijn rekening neemt. De Canadees, gezegend met een adembenemende, breekbare, licht schorre en bijna fluisterende stem, zingt mee op de twee mooiste nummers van de cd Double Night Time: “The Shore” en “Most Of All”. Met name “The Shore” is een pareltje: dit melancholieke synthpopnummer zou niet misstaan op een van de albums van Junior Boys. Ook het rustige “City Of Smoke And Flame” (wederom met vocalen van Greenspan) is goed, en de hemelse akkoorden van “Ruthless City” (de heer Geist heeft kennelijk een city-fetish) vragen ook om ettelijke drukken op de repeatknop. Geist goochelt met verschillende geluiden, levert sterk melodisch werk, voegt electro- house- en techno-elementen aan zijn nummers toe en weet zowel echte liedjes als wat abstractere, techhouse achtige muziek te maken. Mede dankzij de zang van Greenspan, maar vooral dankzij de bij tijd en wijle beresterke muziek heeft de synthpopwereld er weer een album met glans en allure bij.


mij=Environ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top