Port O'Brien – All We Could Do Was Sing

port_o'brien-al_we_could_do_was_sing.jpgEigenlijk was ik ervan overtuigd dat er op File Under allang een stukje over All We Could Do Was Sing van Port O’Brien had gestaan. Niet dus. Nu had ik de cd ook nog niet in mijn bezit: de distributeur stuurde geen promo-exemplaar en mijn bestelling per internet stond al een maand in backorder. Deze heb ik gecanceled en na afloop van het concert dat ze gaven in Merleyn in Nijmegen heb ik eindelijk een fysiek exemplaar aangeschaft. En wat was het een geweldig optreden. De band uit Californië is vernoemd naar de ontmoetingsplek van de ouders van zanger/gitarist Van Pierszwalowski, een baai op Kodiac Islands in Alaska. En dat is op zich al zo lief. De band speelt alt.country met rock- en folkinvloeden en straalt veel lol uit op het podium. En die energie weten ze ook prima op de geluidsdrager All We Could Do Was Sing over te dragen. De meligheid -mocht je die minder waarderen- op het podium blijft achterwege. Opener “I Woke Up Today” is wel zo’n beetje de grote smaakmaker: op het podium en ook als single getrokken. Toch blijft het hier niet bij. All We Could Do Was Sing is een zeer geslaagd album van een band die letterlijk op het podium een wit voetje haalde en er eentje is om lekker te knuffelen.


mij=Cityslang / V2

4 reacties

  1. Eddie Baby

    Na alle positieve verhalen en een inderdaad leuke cd waren mijn verwachtingen voor het paradisoconcert behoorlijk hoog. Dat is natuurlijk nooit verstandig. Ik vond het nl. ronduit tegenvallen. Alleen bij de laatste paar nrs (en dan vooral I Woke Up Today kwam het pas echt een beetje los. Daarvoor vond ik het nogal saai. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik de cd nauwelijks (lees: sindsdien niet) meer draai.

  2. Joyce

    Gelukkig heb ik ook hele andere verhalen gehoord, zowel uit Merleyn als uit Paradiso. Ik had voor allebei kaartjes en heb ze door trieste omstandigheden allebei moeten missen, maar deze cd blijft er een die ik regelmatig draai en waar ik telkens nieuwe dingen in ontdek. Prima nieuw bandje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven