Shiner Twins – Southern Belles

Shiner Twins - Southern BellesDe geweldige foto van fotograaf Henry Horenstein op de voorkant, in combinatie met de titel Southern Belles, doet me bij het in handen krijgen van deze cd glimlachen. En die glimlach wordt een hele grote lach als ik de cd opzet, en de eerste klanken hoor van “Guide Me Lord”. Meteen komt de afgrijselijke term “on-Nederlands goed” in me op. Want zo klinkt wat ik hoor: alsof Sixteen Horsepower een kindje heeft gekregen, dat zeker zo goed is in muziek maken, alleen dan op een wat minder godsvrezende en loodzware manier. Met hier en daar ook wat meer “rasechte” country en roots, inclusief honkytonk piano, op bijvoorbeeld “Ain’t Nobody”, of in de ballad “Love Can’t Be Undone”, met een prachtige accordeon erin. Twee vocalisten, Jack Hunstinx en Richard van Bergen, verdelen samen 13 nummers en vullen elkaar daarin prima aan. Mijn voorkeur gaat uit naar de stem van Van Bergen, zoals hij klinkt op bijvoorbeeld “Take You All The Way”, helder en met een soulvibe erin, maar de stem van Hustinx doet daar eigenlijk nauwelijks voor onder. Inmiddels is Southern Belles in de Euro Americana Chart binnengekomen op nummer 2, tussen onder andere Lucinda Williams en Bob Dylan. Grote namen, maar wat mij betreft absoluut terecht. Een band om heel trots op te zijn.


mij=Stagger Lee / Suburban

Een reactie

  1. Damn, de bassist van Shiner Twins is gisterenavond in het harnas gestorven 🙁 26-04-2011
    Sprakeloos en totaal verslagen … onze bassist en good buddy Dick Wagensveld is gisteravond tijdens een optreden in Asten door een hartstilstand overleden, op de belachelijk jonge leeftijd van 53 jaar.
    Heel onwezenlijk allemaal … zeker nu we net een prachtige nieuwe CD opgenomen hebben waar ook Dick heel erg enthousiast over was.
    Dickieboy … “Four Souls – One Heart” … safe travels amigo …
    Richard-Jack-Jody

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven