Dan Le Sac vs Scroobius Pip

File Under had online contact met Dan le Sac vs. Scroobius Pip. Dit duo is bekend geworden met de hit ‘Thou Shalt Always Kill’. Een mix van hiphop, elektronica en triphop die ongeëvenaard is in de muziekwereld. Weinig bands hebben zulke diepgaande teksten als Dan Stephens ( Dan le Sac) en David Meads (Scroobius Pip ).
Dan le Sac vs. Scroobius Pip
Zij beantwoordden beide dezelfde vragen op het zelfde tijdstip. Raar genoeg zijn de meningen over sommige onderwerpen verdeeld. Toch zijn ze het vaker eens met elkaar dan oneens. Punt een is toch wel het feit dat David de grootste baard heeft en Dan zelfs online een veel rustiger persoon lijkt. Op het moment van typen bevinden ze zich in de trein. Ze reizen vanuit het Verenigd Koninkrijk, waar ze net enkele shows achter de rug hebben, naar Brussel. ‘Dadelijk nog even soundchecken en vanavond weer optreden. Zo gaat het al de afgelopen twee jaar’, vertelt David.


mij=Interview: Paddo. Foto's: Dennis
Nieuw materiaal
David ziet het als een vakantie, even wat anders doen. Dan ziet echter meer als werk. 'In januari 2009 duiken we weer de studio in om een nieuw album op te nemen.' Deze moet de opvolger worden van het onder positieve recensies bedolven debuutalbum Angles. Voor albums leveren de mannen beide evenveel werk af. Al ligt David naar eigen zeggen wel voor. 'Tot nu toe heb ik al zeven geweldige teksten geschreven, die Dan heeft dus nog een hoop in te halen.' Maar als de mannen in januari weer thuis zijn haalt Dan hem wel in. 'David schrijft overal ! Geef die man pen en papier en de teksten staan er zo op, ik zelf vind het veel fijner om thuis te schrijven.' Maar of er een boodschap in de muziek moet zitten is niet duidelijk. Volgens David moet er een boodschap in zitten, terwijl Dan er vrede mee heeft als het nummer emotie opwekt. 'Ook al voel je jezelf zwaar klote naderhand, onze herrie heeft een werking gehad op je. Daarvoor doe ik het.'
Europese tour
Dan le Sac vs. Scroobius Pip doen deze en volgende week een korte Europese tour . Zo zijn ze onder andere te zien in Brussel, Amsterdam, Berlijn en Utrecht. Mochten ze tijdens hun tour door het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hun eigen support acts kiezen, deze keer hadden ze weinig te vertellen.'Raar genoeg hadden we deze keer geen vinger in de pap wat betreft het voorprogramma. Hopelijk zijn de bands die openen goed, maar we hebben zat vertrouwen in de mensen die dit regelen.' Bomb the Bass, Fujiya & Miyagi en Play Doe zijn enkele bands die zo mee zouden mogen de volgende keer. 'Ik ben bijna verliefd op Play Doe', biecht David op.
Dan le Sac vs. Scroobius Pip
Nederland
'Ik ben zo jaloers op jullie, hier zijn de softdrugs legaal', is David zijn mening. 'Helaas is mijn verhuizing naar Nederland niet doorgegaan. Er waren enkele problemen in het laatste stadium van het verhuizen naar jullie land.' Dan reageert iets anders, 'Leuk voor jullie.' Zou die jaloers zijn of ongeïnteresseerd? De heren zijn duidelijk met andere dingen bezig ondertussen. Wel zou Dan nog echt een keer mee willen doen met de audities van The X- Factor , komt er een nieuwe single uit op 19 januari die samen is opgenomen met De La Soul en hopen ze iedereen te zien tijdens hun live show.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top