Deadlock – Manifesto

deadlock-manifesto.jpgLaat je niet misleiden door de surrealistische cover van Deadlocks nieuwe album Manifesto. Die heeft namelijk een geheel andere uitstraling dan je voor je kiezen geworpen krijgt bij het beluisteren van Manifesto. De hoes van het album met zachte en rustige kleuren en lijnen staat in schril contrast met de agressieve en energieke muziek op het album. De kracht, afwisseling en agressiviteit van bands als Soilwork en Fear My Thoughts. Groot verschil met die bands echter is de toegevoegde waarde van zangeres Sabine Weniger. Zij zorgt ook nu voor het contrast in de zang als tegenhanger van de donkere, extreme vocalen van Johannes Prem. Ze doet dat op een zeer prettige manier, niet alleen door heel rustig en clean te zingen, maar ook door haar strot flink open te trekken. Door voorganger Wolves was ik al aangenaam verrast en erg positief gestemd (haalde zelfs mijn jaarlijst). En die trend zet zich hier voort. Ook nu experimenteert Deadlock er weer lustig op los, in bijvoorbeeld het intronummer “The Moribund Choir Vs. The Trumpets Of Armageddon”. Dat klinkt behoorlijk industrial en verre van hetzelfde als de rest van het album. Ook de plotselinge rap die halverwege “Deathrace” opduikt en het gebruik van een circusriedeltje bij “The Brave / Agony Applause” is een vrij, maar tevens fraaie, onverwachte wending. De elf tracks durende plaat wordt, zoals ik de laatste veelal constateer, netjes afgesloten met een cover, ditmaal “Temple Of Love” (The Sisters Of Mercy).


mij=Lifeforce / Suburban

6 Comments

  1. Eerlijk gezegd was de enige reden dat ik het hier neerplempte dat ik me bij het lezen van het bericht afvroeg of ik ooit iets van ze gerecenseerd had. De naam is in het genre niet zo onderscheidend, vandaar. Maar nee, alleen Dead Child, Dead Man en Dead Meadow… 😉

  2. Binnen het genre vind ik het zeker aangename muziek, en met name door zangeres Sabine. Het gromwerk van hem kan vast wel door een ander ingevuld worden. En het was ook niet zo vreemd dat Storm deze 2 plaatjes bij mij had gelegd 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top