The Starliters – Stop Kiddin'

The_Starlighters-Stop_Kiddin.jpg I Kid U Not: in Italië wordt uitstekende rockabilly en honky tonk gemaakt. The Starliters heet het combo en nee, ze hebben niets met Joe Dee te maken. Het Spaanse El Toro bracht tussen alle fijne re-issues ook Stop Kiddin’ van The Starliters. Een vluchtige blik op de cover en het foto van een Patsy Cline-lookalike in het binnenhoesje doen niet vermoeden dat het om een hedendaagse productie gaat. Pas de foto van een Gretsch spelende zanger van middelbare leeftijd geeft het weg. Bij nadere beluistering wordt het overigens duidelijker: het geluid klinkt helderder dan van een act uit de jaren ’50 verwacht zou mogen worden. Wat overigens niets af doet aan de kwaliteit van The Starliters. De liefde voor oude rock ‘n’ rollers als Elvis Presley, Buddy Holly, Gene Vincent en voor countryhelden uit die tijd (“I’m Not A Kid Anymore” van Rod Morris) ligt er duimendik bovenop. Dapper en getuigend van die liefde is de keuze van hun covers. Niet alleen de vrijwel vergeten Rod Morris, ook bijvoorbeeld Johnny Norton‘s “I’ll Do It Every Time” krijgt een eervolle behandeling. The Starliters: het klinkt alsof ze voornamelijk op bruiloften, feesten en partijen staan, maar als dat werkelijk zo is, ga ik mijn geliefde toch maar ‘ns ten huwelijk vragen.


mij=El Toro / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top