VA – Trip In Time (Volume 3) Psychedelic Adventures On Planet Earth

va-trip_in_time_vol._3.jpgSyd Barrett, Captain Beefheart, Cream, Jefferson Airplane, The Doors en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het zijn allemaal artiesten die tot de klassiekers in de popmuziek gerekend mogen worden. Ze hebben behalve muziek in ieder geval een ding gemeen en dat is de psychedelica. Op Trip In Time (Volume 3) Psychedelic Adventures On Planet Earth hebben ze echter een andere naam gekregen. Hier heten ze Electric Mystical Soul Vibration, The People, Ginger, Fuzz Manta en The Flying Eyes en ook hier kan ik wel even doorgaan. Aanvankelijk dacht ik met een reïssue te maken te hebben van onbekende bands, zoals op de Nuggets-boxen. Niets blijkt minder waar, want het zijn bands van nu. Gelukkig zijn ze geen kopie van de originelen en zijn de artiesten van vroeger vooral een inspiratiebron. Waar vroeger alle bands die er echt toe deden, vooral uit Amerika en Engeland leken te komen, is het hier Duitsland dat met zes bands het sterkst vertegenwoordigd is. Dat is niet vreemd als je bedenkt dat Trip In Time / World Is Sound, een Duits label is. Verder komen de bands uit Zweden (3x), Spanje, Australië, Denemarken, Frankrijk, Zwitserland en Peru. En mag Amerika en Engeland ook nog net meedoen met twee respectievelijk een deelnemer. De opnames, die op drie na allemaal uit 2007 en 2008 stammen, klinken geweldig en ik ben zeer te spreken over het geboden resultaat van bijna allemaal eigen nummers. Hoogtepunten zijn wat mij betreft de Amerikaanse singer-songwriter Jenda Wight met “Unstable Mind” en de Amerikaanse band The Flying Eyes met “Lay With Me”. Is Jim Morrison echt wel dood? Leuk ook om te weten dat er nog veel van deze psychedelische bands bestaan. Stuk voor stuk interessant om eens te gaan bekijken als ze in de buurt zijn, dat is met de originelen – helaas – veelal niet meer mogelijk.


mij=World in Sound / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top