Isobel Campbell & Mark Lanegan – Keep Me In Mind Sweetheart

Isobel Campbell & Mark Lanegan - Keep Me In Mind SweetheartDeze release kwam volledig uit de lucht vallen. Eerder dit jaar verscheen van het illustere duo Campbell/Lanegan al het schitterende Sunday at Devil Dirt en nu zijn er dus zomaar plotseling vijf compleet nieuwe nummers. Naast “Keep Me In Mind Sweetheart”, dat ook op Sunday at Devil Dirt stond, zijn alle nummers tijdens de sessies voor dat album opgenomen maar ze kwamen volgens Campbell beter tot hun recht op een aparte EP. Minder zijn de vijf nieuwe nummers zeer zeker niet. Vooral “Asleep on a Sixpence” is bijzonder fraai en Lanegan‘s gromstem leunt hier dichter tegen die van Tom Waits aan dan ooit tevoren. Afsluiter “Hang On” wordt heerlijk lui door Campbell gezongen en het lijkt of ze zichzelf moed influistert om toch vooral maar platen te blijven maken en promoten terwijl ze eigenlijk liever lekker thuis in de Highlands zit, zoals onlangs bleek uit ons interview met haar en een recent bericht op haar MySpace-blog: ‘So I suppose I’ll roll with the punches till then and get on with things for the time being and get all that touring done in time to get home for Christmas. And maybe try not to run off to the Highlands just yet.’ Het leven van een huismus on the road valt blijkbaar niet mee, zelfs met inspirerend gezelschap als Mark Lanegan.


mij=Cooperative / V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top