Ringo Starr / Dion

ringo_starr-ringo_starr_and_his_all_starr_band_live_2006.jpgAls je beroemd bent dan wil iedereen het wel met je (op het podium) doen. Je bent gek als je daar geen misbruik van maakt moet Ringo Starr gedacht hebben. En dus doet ie ‘t met de voormalige Prince-protégé Sheila E. Maar ook voor de mannenliefde is plaats. Hij doet het met Rod Argent (The Zombies). En met heren als Billy Squier, Edgar Winter en Richard Marx: gewezen glorie op vooral de Amerikaanse markt. Het mag duidelijk zijn dat dit concert ook in Amerika heeft plaatsgevonden, om precies te zijn in de Mohegan Sun in Uncasville, Conneticut. Het is nu onder de titel Ringo Starr & His All Starr Band Live 2006 ook voor ons thuisblijvers te genieten. De grootste hits van alle gasten komen uiteraard voorbij, maar het wordt vooral een feest als de liederen van The Beatles meegezongen kunnen worden, zoals “Yellow Submarine” en “With A Little Help Of My Friends”. Muzikaal interessant? Nee, het voegt niets toe aan de originelen. Maar waar mensen ook kunnen genieten van The Night Of The Proms is dit hier ook het geval. Een foeilelijke hoes van de kwaliteit 3,99 bij de drogist maakt het feest thuis compleet.
dion-heroes_giants_of_early_guitar_rock.jpgDion (Francis DiMucci) (1939), zijn grootste hit was “Teenager In Love” in 1959, doet het op Heroes, Giants Of Early Guitar Rock o.a. met Elvis Presley, Eddie Cochran, Ritchie Vallens, Gene Vincent, Roy Orbinson en Johnny Cash. Niet letterlijk uiteraard: hij is geen necrofiel. Nee, hij speelt succesnummers uit de jaren vijftig van de heren en doet dit met respect. “Summertime Blues”, “Jailhouse Rock”, “I Walk The Line” en zo kan ik nog wel even doorgaan. Hij speelt ze allemaal met behulp van zijn band waaronder onder meer de gitarist Bob ‘Crow’ Richardson speelt. Het totaal van vijftien liedjes is een grote verzameling vijftiger jaren hits en is misschien ook wel bij elkaar te sprokkelen als origineel door te gaan neuzen in de goedkope cd-bakken. De goede lezer en kenners onder jullie hadden vast al wel bedacht bij de albumtitel dat bijvoorbeeld Presley helemaal niet bekend is om zijn gitaarspel. Dat klopt. Op de bijgesloten dvd wordt tijdens het doornemen van de nummers door Dion en Bob uit de doeken gedaan dat het hier (meestal) niet gaat om de artiesten die met de eer gaan strijken, maar vooral om het speciale geluid van met name de gitaar en de bespeler daarvan. Uiteraard wel aangevuld met ontmoetingsverhalen van onze Dion. Vermakelijk en interessant voor de rock ‘n’ roll-liefhebber. En bovendien voorzien van een aardig hoesje.


mij=Koch Records & Time Life / Ada / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top