Sian Alice Group – 59.59

Sian Alice Group - 59.59Zou alle inspiratie in de muziek zelf gestopt zijn? De titel van het debuutalbum van het Londense Sian Alice Group is namelijk niet meer dan precies de lengte van hun cd: 59.59. Voor popliedjes met een couplet, een refrein, een kop en een staart hoef je bij deze band niet te zijn: Sian Alice Group baant zich al experimenterend een weg door de popmuziek. Beetje ambient hier, beetje lo-fi daar, en een murmelende zangeres die het geheel afmaakt. Spannend is het aanvankelijk allemaal niet. Pas bij het piano-intro van “Days of Grace III”, track acht van de cd, word ik een beetje wakker: dat klinkt interessant, waar gaat dit toe leiden? Helaas, het pianothema reutelt ruim vier minuten lang door, en weer wordt het nergens spannend. “Sleep” daarentegen is eindelijk een nummer dat er toe kan doen: pakkend en meeslepend, maar nooit saai. Dat kan ook gezegd worden van “Motionless”, een Afrikaans aandoende elektronische track die geïnspireerd is door een nummer van Jeff Mills, de technokoning nota bene. Een bijzonder tussendoortje, maar wel eentje die naar meer smaakt! Podiumervaring hebben ze inmiddels aardig wat opgedaan, als support voor Spiritualized. Geen vreemde combinatie, want beide atmosferisch, maar Sian Alice Group is net wat minder commercieel en daarmee toch vooral voor de echte fijnproevers.


mij=The Social Registry / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top