Roses Kings Castles – Roses Kings Castles

roses_kings_castles-roses_kings_castles.jpgHet meest opvallende bij het lezen van de biografie van Adam Ficek, de man achter Roses Kings Castles, is dat hij drummer is bij de roemruchte Babyshambles. Dit is helemaal opvallend als je de debuut-cd Roses Kings Castles beluistert. Het staat namelijk heel ver af van het werk van Pete Doherty c.s.. Hoogstens zou je soms iets kunnen vermoeden in de ‘London’-manier van zingen. Als je er geen weet van hebt dan zou ik muzikaal de drummer veel eerder achter de drumkit bij Belle & Sebastian verwachten of achter een van de andere instrumenten die de band rijk is. Muzikaal lijkt Roses King Castles hier namelijk veel meer op, al klinkt het veel kaler. Dit zal wel voornamelijk komen doordat Ficek het album alleen ingespeeld schijnt te hebben. Hetgeen ik op zich al bewonder. Ik kan zelf nog niet met een instrument uit de voeten, laat staan met meerdere. Het grappige is dat het drumstel hier bijna achteloos aanwezig is. Het geheel wordt geraffineerd ingevuld en de liedjes hebben een semi-akoestisch karakter. Het heeft ook wel wat van het Belgische The Tellers. Toch knaagt er iets bij mij, want hoe deskundig ook, een heel album is toch wel wat teveel achter elkaar. Af en toe wat meer rock, af en toe wat meer gekke capriolen, het had van mij gemogen.


mij=The Synamore Club / Konkurrent

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top