Tangarine – Fields of Poetry

Tangarine-Fields_of_Poetry.jpg Iets meer dan een half uur doen de twee broers Sander en Ewout Brinks erover: je te laten vergeten dat je naar een bandje uit Drenthe aan het luisteren bent. Natuurlijk, de uitspraak van het Engels verraadt heus wel dat de tweeling niet uit Kentucky komt, maar hun liedjes klinken bij tijd en wijle verraderlijk accuraat. De nasale samenzang lijkt op die van wijlen Daryll-Ann en ook de wortels van Tangarine liggen in de folkrock. Maar meer nog moeten we hun muzikale achtergrond zoeken in andere hoek van het immense gebied dat Americana heet. Bij bluegrass, maar ook bij, bijvoorbeeld, de duetten van Simon & Garfunkel. Alsof O Brother Where Art Thou? zich in de Drentse veenkoloniën afspeelt en de gebroeders Brinks de soundtrack mogen verzorgen. Niet elke track op hun tweede plaat (in een jaar tijd!) is overigens even trefzeker. Maar vooral de tweede helft kent een paar pareltjes ( “God Will Split The River Apart”, “Diamonds and Carols”) die aan de andere kant van de oceaan wenkbrauwen kunnen doen fronsen. En dat is niet uit ergernis, maar uit verbazing over een tweeling uit Holland (nee, niet de plaats in Michigan) die zich het Amerikaanse erfgoed zo eigen heeft gemaakt.


mij=DRC Records

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top