The Rhinos – In Rhi-fi

the_rhinos-in_rhi-fi.jpgIn de jaren zestig was er The Byrds, in de jaren zeventig was er Big Star, in de jaren tachtig was er R.E.M. en in de jaren negentig was er The La’s. En gelukkig is ook in de jaren nul (of hoe noemen we deze jaren eigenlijk?) een band die dit stokje over pakt, namelijk The Rhinos. Deze neushoorns komen uit Zweden (Malmö). Een land waar je, behalve in een dierentuin, deze dieren niet tegen zult komen en waar je deze zonnige Westcoast-pop ook niet zo 1-2-3 zou verwachten. Toch is dit op In Rhi-fi, het tweede album van deze inmiddels uit vijf bandleden bestaande band na wat wisselingen van de wacht, het geval. Echt jong zijn ze, zo te zien op de hoes, niet meer en van een nieuwe revival zal dan waarschijnlijk geen geval zijn. Dat doet mij overigens weinig, want ik vind dit een geinig plaatje dat vooral heel erg de jaren zestig ademt. Naast The Byrds hoor ik ook de adem van The Beach Boys en The Mamas and the Papas aangevuld met hier en daar nog wat folkinvloeden. De veertien liedjes nemen ruim vijftig minuten van mijn droomtijd in beslag. Tijd waarin ik vergeet dat het buiten koud en nat is, maar waar ik de bijtjes hoor zoemen van bloem naar bloem om hun nectar te vinden.


mij=Rainbow Quartz / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top