Zahnfleisch – Live

zahnfleisch-live.jpgOm redenen, waar ik hier niet verder op in ga, heb ik besloten om na vijf jaar bands programmeren in Kultuurhuis Bosch te Arnhem ermee te stoppen. Kom bij mij niet aan met je mening dat er in Nederland geen fijne muziek gemaakt wordt: toffe bands zijn er namelijk genoeg. Nu er een eind is gekomen aan deze vrije tijdsinvulling kan ik tevreden terugkijken op al het moois dat op een van onze avonden gespeeld heeft. Wat er nog aan ontbrak was een opname van een van die avonden, maar – het moest kennelijk zo zijn – daar is nu een eind aan gekomen. Het Amsterdamse / Nijmeegse Zahnfleisch heeft behalve van dit optreden in juni 2006 ook in zeven andere zalen opnamen gemaakt en deze nu op een cd uitgebracht met de ‘fantasievolle’ titel Live. Zahnfleisch is een Nederlandstalige band en tweelingbroer van het Engelstalige Tunnelfist. Na drie cd’s, waarvan ik er een totaal gemist blijk te hebben, is er nu dus een live-cd waarop nummers van de albums gespeeld wordt. Hier en daar zijn de overgangen en het geknip tussen opnames wat hakkelend geworden en het is ook te horen door het geluidsverschil tussen de opnames dat het allemaal met een kleine recorder, die aan de PA gekoppeld was, opgenomen is. Maar als je daar doorheen luistert dan hoor je een band die wat mij betreft erg grappige en goede teksten zingt, soms ingetogen en dan weer wat meer rockt, maar wiens songs zich vaak prima lenen om mee te brullen. Of er ooit een vervolg komt aan mijn programmeringswerk zal de toekomst uitwijzen. Voorlopig denk ik tevreden terug aan al die fijne bandjes en mensen die ik hierdoor heb leren kennen: allemaal bedankt. Tenslotte maak ik hier maar even reclame voor Zahnfleisch, want ze zoeken nog optredens. Helaas voor ze: ik kan ze niet meer boeken.


mij=Eigen Beheer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top