Architects UK – Hollow Crown

Architects UK - Hollow CrownDat je met een naam als Architects complexe en ontoegankelijke muziek maakt, is een inkoppertje. De band uit Brighton is hier geen uitzondering op en maakt progressieve metal/hardcore. De stad van waaruit ze opereren heeft een enorme hardcore scene en samen met Johnny Truant vertegenwoordigen ze deze in de rest van Europa. In Nederland zijn ze namelijk reeds graag geziene gasten. Na verschillende plekken aangedaan te hebben, dalen ze binnenkort opnieuw hier neer, met de Through The Noise European Tour. Dit om hun Hollow Crown waar te maken. Sinds het jaar van oprichten vinden we jaarlijks een nieuwe plaat in de schappen en 2009 is hier geen uitzondering op. De jongens hebben bewezen op een stijgende lijn te zitten en de nieuwe aanwinst is dan ook verrassend goed. Gelukkig zijn er jonge bands als Architects die het genre weer een beetje op doen fleuren. Geen moment zakt het derde album in, met dank aan de diversiteit. Hard beginnen met “Early Grave” en rustig eindigen met titeltrack “Hollow Crown”. Het schijfje staat vol met pure nummers die elk hun eigen schoonheid hebben. Het jaar begint erg goed, bij mij thuis en bij de bazen van Century Media.


mij=Century Media / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven