Culcha Candela – Culcha Candela

Culcha Candela - Culcha CandelaEen multiculti Duits collectief dat hiphop, dancehall en reggae mixt. Het klinkt onwerkelijk of als een slechte grap, toch is het waar. Culcha Candela bestaat al ruim zeven jaar en kent in haar thuisland een ongenadige populariteit. Daarbuiten kent de band echter weinig bekendheid. Misschien dat Culcha Candela hier wat aan kan doen. De vrolijkheid spat gelijk van de plaat af. Dit soort muziek is al genoeg gemaakt en getuigt dus van weinig originaliteit, toch word ik er vrolijk van als het goed uitgevoerd wordt. Met “Fiah!” en “Ey DJ” zit de sfeer er in ieder geval goed in en zie je de dansende mooie dames al voor je. Hierna gaan de dansschoenen in de kast voor wat rustigere nummers. Helaas is de rest van de cd de moeite niet echt waard. De schijnbaar politieke betrokkenheid hoor ik niet in teksten als “We mix up dancehall hiphop and reggae” en de rest is in het Duits, Spaans of Patois gezongen. Na een paar tracks begint de melodieuze kant ook in te kakken en kijk ik verlangend naar de platenkast om alvast te bedenken wat de volgende cd wordt die ik ga beluisteren. Culcha Candela zal ik alleen bij het afstoffen misschien nog eens aanraken.


mij=Homeground / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top