Eagles Of Death Metal – Heart On

eagles_of_death_metal-heart_on.jpgAlleen al een blik naar de verschijning van Jesse Huges en elke vader weet dat hij zijn tienerdochter in huis moet houden en vooral ver van Huges vandaan. Als je dan ook nog eens naar de teksten luistert van de liedjes van Eagles Of Death Metal en er was maar vijftig procent van waar, dan weet je het zeker: Eagles Of Death Metal bestaat uit hele vieze mannen. Gelukkig leverde dit ook wat op, namelijk twee prachtplaten met zeer eigen en sterke rauwe liedjes die ergens te plaatsten zijn tussen de rock ‘n’ roll, stoner, garage en blues. Op het podium zag ik ze tot op heden alleen op Lowlands, maar ik vond de – volgens mij – dronken verschijning beneden alle peil. Het was een beetje over met mijn liefde voor de vieze mannen. Hun derde album Heart On moest het weer goed maken tussen ons. Een bloederig uitziend hoesje leek me een goed signaal. Wat me echter niet opgevallen was, was dat er voor het eerst een foto op de hoes afgebeeld stond. En foto’s hebben de neiging om iets perfect weer te geven. Deze lijn blijkt doorgetrokken te zijn in de nummers op Heart On. Plots worden de ritmes belangrijker dan ooit, zijn de riffs en de liedjes minder van kwaliteit en klinkt het alsof er een sneeuwdeken over de plaat ligt. Eerst dacht ik dat het aan de producer lag, maar ook op het derde album was Josh Homme, het andere studiolid, net als op de eerdere albums verantwoordelijk. We hebben kennelijk met een nieuw Eagles Of Death Metal-geluid te maken dat klinkt alsof de snor van Huges teruggebracht is tot minimale proporties en hij je buurman zou kunnen zijn. Vaders, moeders, lezers trap er niet in!


mij=Downtown / COOP / V2

10 Comments

 1. Woutert

  Uhm.. nee?! Naar de plaat geluisterd?! De liedjes zijn beter dan ooit en de aankleding is zowaar intelligent te noemen. Deze plaat is zo gruwelijk heet! Beter dan de eerste twee.. Die koortjes dan? Die baslijntjes? Ik ga even huilen in een hoekje, deze recensie is geschreven in een onrechtvaardige wereld!

 2. T-tusz

  Ik vinnem anders heel duidelijk. of ik het er mee eens ben? geen idee .. ik hou niet van de eagles, en die keer op lowlands was het niet best.. maar de recensie is zeker wel duidelijk.

 3. Ew.

  Kijk Woutert, rock en roll moet knallen. Althans in mijn wereld. Kennelijk leef je in een andere wereld, kan gebeuren, en op zich ook niets mis mee. Ik denk dat ik mijn punt gemaakt heb, maar dat je er wel uit kunt halen waarom je het wel zou kunnen waarderen.

 4. Woutert

  OK, jij verwachtte gewoon een derde plaat die identiek zou zijn aan de eerste twee, terwijl ik het juist waardeer als zelfs een tegen een pastiche aanschurende rockband als EODM zich ontwikkelt. Toch snap ik die ‘sneeuwdeken’ niet, nog steeds is de productie uitermate smerig. Mocht Josh H. ooit een plaat van mij produceren dan vraag ik om een lawine.

 5. maarten

  De rock n’ roll is er een beetje uit. niet vuig maar slick. Overgeproduceert. Te af. Prima uitleg van het nieuwe album. Ik had het vinyl in handen, de koptelefoondoppen verwachtingsvol op en ben uiteindelijk met John Spenser, The Monsters en Henry’s funreal shoes naar huis gegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top