ZZ Top – Live In Texas

ZZ Top - Live In TexasElk jaar rond kerst maken we bij File Under onze jaarlijstjes op. Jaarlijks is er dan echter ook het probleem dat er nog wat recensies moeten verschijnen van albums uit 2008. Het kan dus zomaar gebeuren dat je een album niet in je jaarlijstje hebt staan dat je er achteraf wel in thuis vindt horen. Bij het opmaken van mijn eigen jaarlijstje had ik bijvoorbeeld het live-album van ZZ Top nog klaarliggen, de cd-versie van een dvd die al in juni 2008 verscheen. Ik ben nogal van de live-albums en heb altijd al een zwak gehad voor de heren van ZZ Top, dus een jaarlijstkandidaat was het bij voorbaat. Met de tracklist is alvast niets mis, alle klassiekers staan erop. Sterker nog: er staan alléén klassiekers op. Van “Tush” en “Just Got Paid” tot “Gimme All Your Lovin'” en “Sharp Dressed Man”. Tot mijn genoegen zijn er ook amper toetsen of dikke lagen effecten te horen en is het niets dan rauwe blues en boogie waarvan de scherpe kantjes nergens zijn bijgevijld. Anders dan tegenwoordig helaas met de meeste live-albums het geval is, is dit een live-album zoals het hoort te klinken: ongepolijst en barstensvol sfeer. De riffs van Billy Gibbons zijn moddervet, de bas- en drumpartijen van die twee andere baarden zijn basic maar retestrak, kortom: ZZ Top, puur en ongezoet. En inderdaad, een album op de rand van mijn jaarlijstje…


mij=Eagle / PIAS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top