Funeral For A Friend – Memory And Humanity

funeral_for_a_friend-memory_and_humanity.jpgDe overgang naar Roadrunner Records heeft Funeral For A Friend niet het duwtje gegeven waarop gehoopt werd. Een beetje pijn moet het wel gedaan hebben, toen ze onlangs de Oude Zaal in plaats van The Max moesten betreden in de Melkweg – en zelfs deze enkel gevuld was met een aantal rijen jeugdige meisjes. Het was te verwachten, maar op het vierde album is de vroegere post-hardcore bijna niet meer terug te vinden. Het is melodieuze rock die op Memory And Humanity de overhand heeft. Het zou goed kunnen dat zanger Matthew Davies zich steeds meer aan het richten is op The Secret Show. Zijn nieuwe band bestaat alweer twee jaar en een nieuw album zou niet misstaan in de collectie van de countryband. Funeral For A Friend gaat in 2009 uitgebreid met de bus rond in Amerika en Australië, in veel grotere zalen en voor veel meer publiek dan in Nederland. Hier weten we allang beter, maar in de grote landen lopen ze weg met de gelikte muziek van het vijftal. Voor de afhakers is er gelukkig nog altijd Hours, waarop de band nog schitterde – en waar ze het ook live nog altijd van moeten hebben.


mij=Roadrunner / CNR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top