Leoni Jansen – Second Wind

leoni_jansen-second_wind.jpgDat Leoni – Jeugdjournaal – Jansen een fijne vertolkster is van andermans liederen, dat wist ik al sinds haar debuut in 2005, Three Magic Little Words. Dat ze ook deskundig is op het gebied van de zangkunst dat wist ik onlangs pas toen zij ingehuurd was om een workshop te geven in het tv-programma Rocknation. Ze kreeg de zangeressen letterlijk in tranen. Op Second Wind is het aan mij de eer om haar muzikale kwaliteiten onder handen te nemen. Second Wind is een dubbelaar geworden met op de eerste cd vertolkingen van werk van hele groten in de popmuziek, zoals Joni Mitchell, Bob Dylan en Leonard Cohen. Het zijn muzikale vrienden, lees ik in de inlay. Afblijven zou ik normaliter zeggen, maar in het geval Jansen niet. Luister eens naar haar uitvoering van de traditional “Scarborough Fair”, bekend van Simon & Garfunkel, en vooral de uitvoering van Dolly Parton‘s “Jolene”. Echt helemaal geweldig. Op de tweede cd zingt ze werk van anderen dat minder bekend is, zoals het prachtige duet “Ja Gesê” in het Zuid-Afrikaans met Chris Chameleon of haar versie van “She Don’t Like Rose” van Christine Kane. Voor twee liedjes is ze zelf mede verantwoordelijk. “Never Come Back To You” en de titeltrack “Second Wind” mogen er zeker ook zijn. Eigenlijk zou ik wel meer eigen werk willen horen, maar dat is ook het enige kritiekpunt die ik kan leveren. Wat een stem, wat een vrouw!


mij=Noon Records / Music&Words

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top