Vic Chesnutt / Elf Power / The Amorpous Strums – Dark Developments

Vic_Chesnutt_-_Dark_Developments.jpgDe kans dat ik hem tegen zou komen was natuurlijk heen klein. Ik heb hem dan ook niet gezien, maar toen ik in Athens GA rondliep op Athfest keek ik toch zo af en toe om me heen of ik een klein mannetje in een rolstoel zag. Dus niet, wel veel andere leuke dingen want Athens is dingen gezien, want een puike stad en een aanrader als je in de buurt bent. Maar Vic Chesnutt zat waarschijnlijk toen in zijn thuisstudio met stadsgenoten Elf Power om Dark Development op te nemen. Vic is de man met de vriendjes dus hij kan zijn begeleidingsbands kiezen. Op zijn vorige plaat resulteerde de samenwerking met Thee Silver Mt. Zion, in een magistraal album en ook nu is het niet verkeerd. Alleen de brille van North Star Deserter heeft het niet. Dark Developments sluit meer aan op het oudere werk van Chesnutt. Zoals gewoonlijk ligt het niveau erg hoog, de man kan geen slechte platen maken, maar het geheel is wat toegankelijker dan North Star Deserter. Vic had erg goede zin en dat weerspiegelt zich in de teksten in nummers als “Little Fucker” en “We are mean” die domweg grappig zijn. Elf Power en The Amorphous Strums kleuren netjes binnen de lijnen en dat is mijn enige kanttekening, de begeleiding had iets minder braaf gekund. Maar het eindresultaat misstaat niet in de man’s imposante oeuvre…


mij=Orange Twin / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top