Ziggi – In Transit

ziggi_-_In_transit.jpgHet waren lastige weken voor ondergetekende. Ik woon in een oud huis en de isolatie houdt niet over. Mijn slaapkamer is enkelsteens en bij de min tien die we hadden nadert de temperatuur binnen dan het nulpunt. Nu moet het in mijn slaapkamer ook weer niet al te warm zijn, maar van die temperaturen krijg je een hele koude neus. Dus dan slaap ik maar elders in huis. Waar het ook wat minder warm is dan normaal, maar waar het kacheltje heerlijk snorde. Eigenlijk zijn dat geen temperaturen om reggae te draaien. Ik deed het toch, want Ziggi’s laatste werkje, In Transit, moest nog gerecenseerd worden. Dat het een plaat van Ziggi is, dat is je meteen duidelijk want hij roept het vrijwel ieder nummer. Of laat het roepen door de grote hoeveelheid artiesten die meespelen. In ieder geval komt zijn naam regelmatig voorbij. Het is ook nodig want Ziggi’s dancehall reggae is alleraardigst, maar blijft nergens hangen. De goede ideeën die er zijn, zijn dichtgesmeerd in dikke lagen synth en met een uur is de plaat ook eigenlijk te lang. Een ietwat meer kritische blik bij de trackkeuze was niet slecht geweest. Toch is het al met al geen slecht album, met een paar goede singlekandidaten en mits met mate geconsumeerd zorgt het er wel voor dat de temperatuur stijgt in mijn oude huisje. En dat is toch wat waard in deze barre tijden…


mij=PIAS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top