Barzin – Notes To An Absent Lover

Barzin - Notes To An Absent LoverNa een eerste beluistering van Notes To An Absent Lover blijf ik achter met het gevoel dat het prachtig is wat ik zojuist beluisterd heb, maar dat ik het ook al ergens van ken. Het is niet de eerste Coldplay, het is niet de eerste Novastar, maar in die hoek moet je het wel een beetje zoeken. De nummers klinken allemaal zo bekend, zo eigen, maar toch ook weer heel uniek. De zacht fluisterzingende vocalen vliegen nergens uit de bocht, strijkers, steel guitar en piano zorgen voor een charmante en melancholieke sfeer, en de drums zijn nergens echt luid aanwezig. Pas bijna aan het eind van de cd, in “Look What Love Has Turned Us Into” komen ze iets nadrukkelijker, maar wel functioneel, aan bod. Ja, de sadcore of slowcore van Barzin grijpt je snel bij de keel en is tegelijkertijd zo ontzettend fraai dat het me blij maakt. Blij dat er nog zulke mooie, eenvoudige en lieve popmuziek gemaakt wordt, zonder opsmuk maar met veel liefde. Een van de leden van dit project is Tony Dekker, die we kennen van de Great Lake Swimmers, en waarmee meteen een andere mooie referentie is genoemd. Barzin luistert makkelijk weg, klinkt toegankelijk en is daarmee, ondanks de melancholieke sfeer, misschien wel de ideale soundtrack voor een romantische avond.


mij=Monotreme / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top