Anna Ternheim – Leaving on a Mayday

Anna Ternheim - Leaving on a MaydayHet lag dus gewoon aan mij. Ik kan nu eenmaal slecht tegen veranderingen. Altijd even de tijd nodig om me aan te passen. Nee wacht, dat is niet helemaal waar. Als de wereld daar buiten – ver van mijn bed – verandert, maal ik daar niet om. Komt het echter dichtbij, binnen de vestingmuren die ik zorgvuldig, steen voor steen, rondom mij heb opgetrokken, dan ben ik geneigd van slag te raken. Had ik dit stukje vorig jaar oktober geschreven, dan stond hier een laaiend enthousiast verhaal. Nog geen maand later was het een relaas van de teleurgestelde fan geweest. Anderen leken die mening te delen. Al die productionele toeters en belletjes (hét handelsmerk van Björn Yttling, die ook tekende voor de puike productie bij Lykke Li); dat was toch niet nodig geweest? ‘Anna, lieverd, doe het niet!’, riep iemand. Gelukkig heb ik gewacht. Laag voor laag raakte ik met al het nieuwe vertrouwd. De toeters werden een warm bedje strijkers waarop wonderschone achtergrondvocalen zachtjes neerdalen. De belletjes tintelingen door streling der zinnen. Het meisje is een vrouw geworden, haar zielenpijnen zijn echter gebleven. Samen met andere doorzetters feliciteer ik je nu van harte met die welverdiende Zweedse Grammy’s (Best Female Artist & Album of the Year). Want Anna, ik hou nog steeds onverminderd veel van je. Misschien zelfs wel een beetje meer dan voorheen. Mocht die dag in mei ooit komen; de deur staat hier alvast op een kier. Ik ga met je mee.


mij=Stockholm / Import

10 Comments

  1. Mooier wel, maar de originele doet het dan weer erg goed in de auto.
    Voor de liefhebbers is het overigens aan te bevelen om de Limited Edition aan te schaffen. Daar zit namelijk een erg fraai bonusschijfje met typische Ternheim-interpretaties van 5 Sinatra klassiekers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top