The Rifles – The Great Escape

The Rifles - The Great EscapeEen jaar of wat geleden was daar ineens Hard-Fi, een stelletje Engelsen die met de cd Stars of CCTV behoorlijk aan de weg timmerde. Ja, dat was een behoorlijk verfrissend Britpopbandje, ook live. Hun tweede cd, Once Upon A Time In The West, flopte echter gigantisch. En nu zijn daar The Rifles, die ook met een tweede cd op de proppen komen, maar die de leemte die Hard-Fi met hun tweede cd vergat op te vullen wel aardig benutten. Het titelnummer is bijvoorbeeld zo’n single die door Hard-Fi gemaakt had kunnen en moeten zijn, inclusief de Engelse tongval. En hiervan staan dus wel meer nummers op deze cd. Helaas zakt hij halverwege wel in: de uptempo nummers blijven elkaar maar opvolgen, evenals de voetbalstadionrefreinen, het ene onderscheidt zich nauwelijks van het andere, en nergens is een rustpuntje te bekennen. Het onderscheid en de rust komen pas helemaal aan het einde, met respectievelijk “Romeo and Julie” (dat wat wegheeft van The Smiths), “The General” (inclusief blazers en tempowisselingen) en “For The Meantime” (hoor ik daar The Beatles?). Leuke goedmakers, maar compleet verkeerd getimed op de cd. Wat mij betreft toch weer een typisch voorbeeld van die moeilijke tweede cd, die als geheel zeker niet slecht is, maar die de eerste niet overtreft.


mij=Sixsevenine / ADA / Rough Trade

5 Comments

  1. mike

    Yeah the guys are on tour atm, i was lucky enough to see them at the roundhouse where they put on an amazing show, everyone was loving it!
    Thoroughly enjoyed the night, i recommend people checking their tour dates, there maybe tickets left 🙂

  2. Jack

    Not only are they are on tour but i just saw their playing a heap of festivals as well, like isle of white and the hop farm one in kent…think theres some in europe too…shaping up to be a brilliant year for them!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top