Tommy Womack – There, I Said It!

Tommy-Womack_There-I-Said-It.jpgEen veertiger met een lange carrière in allerlei bandjes, een aardige staat van dienst als het gaat om liedjes schrijven en vier soloplaten op zijn naam. Dat is Tommy Womack. Een grote naam is hij nooit geworden. Hij blijft er, getuige de teksten op het wisselvallige There, I Said It!, behoorlijk laconiek onder. De vreugde van het gezinsleven met vrouw en zoon wordt bezongen in Nice Day en hij verbaast zich over het feit dat hijzelf zo laconiek is geworden over zijn eigen status als muzikant (“I’m Never Gonna Be a Rock Star”). Ooit raakte hij opgewonden wanneer er een bandje in zijn stad op kwam treden met de naam “Alpha Male & The Canine Mystery Blood” (het beste nummer, een mooie talking-blues). In die jongere jaren zou hij zich volgieten met drank en vlak bij het podium staan. Nu roept zo’n bandnaam alleen licht-melancholische herinneringen op aan de tijd dat MTV nog muziekclips uitzond en REM een opwindende band was. Hij voelt zich tegenwoordig een gezinsman met een wankel zelfbeeld, die zich met vrouw, kind en een sixpack bier (dat dan weer wel) in zijn huis verschanst om aan zijn boeken te werken. Twee heeft hij er inmiddels gepubliceerd. Laconiek en berustend, dat moet je niet zijn wanneer je een heftige plaat wilt maken. En dat is There, I Said It! dan ook niet geworden, het uitroepteken in de titel ten spijt. De genoemde liedjes zijn hoogtepunten, de rest houdt niet over. Curieus overigens dat we hier wederom een plaat hebben die al bijna twee jaar oud is, maar nu pas in Europa uitkomt. Zijn vijfde soloplaat staat in de VS al op uitkomen.


mij=Cedar Creek / Proper / Rough Trade

One comment

  1. I’ve had the pleasure of seeing Tommy perform live on many occasions. He gets better each time. He’ll be playing in my city again in about a month’s time, and the new CD comes out in about 2-3 months!
    Sorry, I don’t speak Dutch, I used altavista to translate. I hope this message from the US finds you well. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top