Kismet – Hiatus

Kismet - HiatusAls ik de buzz een beetje mag geloven, dan is Crystal Stilts helemaal hip-de-friemel en kan het komende vrijdag best wel eens flink druk worden bij de nieuwe editie van Vette Analoge Shit. Dat komt dan mooi uit, want een flinke hoeveelheid publiek zou voor het voorprogramma Kismet een fraaie beloning zijn voor de goede cd die ze die avond presenteren. Hiatus is namelijk een aangename verrassing voor mij. Hiervoor had ik namelijk de bandleden alleen maar horen spelen in het eveneens via Beep! Beep! opererende The Walt en niet met Kismet. Dat ligt overigens deels aan mij, want Kismet bestaat al sinds 2002. Al was hun productie met de ep’s Dosage en 4 songs wel beperkt. Dat doet overigens niets af aan het feit dat Hiatus een erg toffe indieplaat is. Kismet opereert een beetje in de lijn van wat The Get Up Kids onder andere liet horen op hun gloedvolle plaat Something To Write Home About. Heel veel moeite hoef je niet doen om ook Dismemberment Plan– en Fireside-invloeden terug te horen in de negen liedjes. Maar goed, dat zijn alle drie heerlijke bands, waarvan ik al een tijdje baal dat ze op een lager pitje of helemaal niet meer opereren. Bovendien levert zo’n mengelmoes best een eigen smoelwerk op. Wat dat betreft ontvang ik Kismet’s Hiatus dan ook met open armen, want deze Utrechters doen geen steek voor ze onder. En het mooie is: na de releaseparty van zaterdag is de cd gratis te downloaden via de Beep!Beep!-site. Laat de rook maar uit de servers komen daar in Utrecht, komende zondag.


mij=Beep! Beep! Back Up The Truck

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top