Brides – Ocular.Unveil

Brides - Ocular.UnveilDe Britse band Brides heeft op de nieuwe schijf slechts acht nummers gezet. Maar dan wel acht fijne post-hardcore nummers met vele progressieve invloeden. De spanningsboog doet veel denken aan het oudere werk van Architects. Opbouwen tot een climax, of net voor deze climax de rust laten wederkeren. Mix vervolgens de stemmen van Brandon uit Across Five Aprils, de schorre stem van Dustin Kensrue uit Thrice en Dallas Green van Alexisonfire, dan zul je dichtbij het zanggeluid komen van Brides. De over elkaar heen gespeelde lagen, van vele verschillende stijlen, doen ons dan ook nog refereren aanThe Sedan Vault. Totaal verschillende bands, maar tegenwoordig kan alle muziek gecombineerd worden. Je krijgt uiteindelijk complexe muziek die geen enkel moment te langdradig wordt en zijn doel uit het vizier ziet verdwijnen. Al schiet Brides vervolgens niet midden in de roos, een puike plaat leveren ze wel af. Mede dankzij hun label ‘Visible Noise’ en producers John Mitchell en Ben Humphreys is Engeland klaar om de volgende hype het kanaal over te blazen. Want wat uit Engeland komt, heeft in Nederland altijd een fanbase.


mij=Visible Noise

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven