Hollywood Undead – Swan Songs

Hollywood Undead - Swan SongsHoewel je door de maskers en anonimiteit anders zou denken, zijn er totaal geen overeenkomsten met een harde metalband. Hollywood Undead maakt namelijk rapcore – een mix van hiphop en punkrock – en doet hierdoor denken aan grote namen als Bloodhound Gang en Linkin Park. Het debuut van de groep telt veertien nummers, waarin het zestal hun veelzijdigheid duidelijk laat blijken. Het schijfje Swan Songs werd onlangs gepresenteerd in de Melkweg. Het jeugdige publiek wat het aantrok kan waarschijnlijk nog geen Engels, want echt vrouwvriendelijk zijn de teksten zeker niet. Stukken als “And I’ll drop your panties to the floor. Let me bend you over.” komen op mij toch een beetje apart over. Het verschil tussen Amerika en het nuchtere Europa wordt wederom duidelijk, overdreven gedoe slaat in Nederland altijd minder aan. In Amerika hebben ze het reeds gemaakt met dank aan MySpace en wonnen ze tevens populariteit door hun bijdrage aan de soundtrack van het spel Madden NFL 09. Wellicht helpen de aanstekelijke muziekstukken bij de doorbraak in Europa.


mij=A&M / Universal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven